Onze Stadsmarkt

Slagerij

Bij de slagerij van Stadsmarkt de Pijp vindt je alleen vlees van hoge kwaliteit. De runderen komen uit de wei van Palmesteyn, de varkens hebben hun kont kunnen keren bij de familie van der Mark en de Gildehoen kippen hebben lekker kunnen scharrelen in Stompwijk! Onze slagers draaien elke dag vers gehakt en heerlijke filet americain vers voor u klaar.  Ze snijden biefstuk, malse riblappen en hakken karbonades allemaal vers voor u af. Naast het vlees om zelf thuis te bakken, zorgen zij ook voor vlees dat je alleen even moet opwarmen, zoals gehaktballen of grillworst. Ook op de vleeswarenafdeling is er voor ieder wat wils. Een groot gedeelte wordt elke dag zelf bereid en gesneden, wat zorgt voor de beste smaak!


Kazerij

Kaasmaken is een ambacht. Zo werken we al jaren met Jaap voor belegen en extra belegen. Met Sjaak voor pikant en oud. En met Cock voor jonge kaas. Dit vullen we aan met regionale geitenkaasjes en voor witschimmels, roodschimmels en blauwaders duiken we Europa in. Van milde Gorgonzola tot een pittige Roquefort, een uitgebreider assortiment blauwaderkaas vind je bijna nergens. De witschimmel kazen zijn om je vingers bij af te likken. Een romige Delice de Bourgogne of een loperige Brie de Meaux kun je vinden tussen de overheerlijke Roombrie en de verrassende La Tur. Ook in roodbacterie kaasjes is er genoeg keuze. De romige Pie d’Agloys, de pittige Epoisse, de zachte Saint Felicien, het is er allemaal. Een uitgebreid assortiment schapen- en geitenkaasjes, harde- en halfharde kazen en de juiste toast en kaasdippers maken je kaasplank compleet.


Bakkerij

Als jij nog op één oor ligt, staat onze bakker de oven al te verwarmen. Dan bakt hij ons brood bruin en vult Stadsmarkt de Pijp zich met de geur van gezond en knapperig brood.

In onze bakkerij vind je allerlei soorten campagne, (zuur)desem, speltbroden en romige croissants. Het brood is biologisch met een Frans karakter en een goede prijs. De patissiers van onze van vrienden van Landmarkt maken onze heerlijk spelt- en Landmarkt koekjes, zoetfrisse appeltaarten, oogstrelende macarons en heerlijke crumbles met fruit uit de regio. Al deze producten om je vingers bij af te likken bakken wij vers voor u af in eigen ovens.


Vismarkt

Zo uit de zee, bij ons op het ijs! Tonijn, zalm, schol, dorade, makreel, kabeljauw, tong, tarbot, oesters, mosselen en veel garnalen. Is het niet vers, dan is het er niet. Onze visboeren kennen de vangst en staan voor kwaliteit. We maken zelf heerlijke vissalades (al zeggen we het zelf..) Met trots leren we je hoe je een oester opent, een haring kaakt of een garnaal uit zijn vel doet springen.


Groentekraam

Groenten nog nat van het land en vers fruit, direct van de boer. We werken samen met ruim 30 lokale boeren en telers die goed zorgen voor de kwaliteit van het product, het land en de dieren in de omgeving. Dagelijks rijden onze vrienden van Landmarkt zelf rond om de producten op te halen. Dat is verser en dus lekkerder.


Huisgemaakt

Lekker zonder toeters en bellen. Naast de vaste prik, koken onze vrienden van Landmarkt met de seizoenen mee, elke dag een verrassing. Zo worden er simpele, lekkere en gezonde maaltijden vers bereid met de producten van de markt en van het land. Daar hoef je niks aan toe te voegen.